Factorii responsabili pentru gravitatea simptomelor TSA, diferiți de cei care fac boala ereditară – studiu

Factorii responsabili pentru gravitatea simptomelor tulburărilor de spectru autist (TSA) sunt diferiți de cei care fac boala ereditară. Este concluzia preliminară a unui studiu realizat în Statele Unite, pe 366 de perechi de gemeni identici, cu şi fără TSA.

Severitatea trăsăturilor asociate autismului şi a simptomelor prezente la gemeni a fost măsurată prin evaluări efectuate de medici sau de părinţi, pe baza unui chestionar standardizat.
În cazul în care unul dintre gemenii identici prezintă TSA, cercetătorii au stabilit că există o posibilitate de 96% ca şi celălalt geamăn să fie afectat. Cu toate acestea, scorurile privind simptomele au variat foarte mult între gemenii diagnosticaţi cu TSA. Specialiştii au estimat că factorii genetici au contribuit cu doar 9% la cauza variabilităţii trăsăturilor în rândul acestor gemeni.

Aceasta poate deschide calea către identificarea de noi căi pentru a ameliora simptomele TSA.

Autorii studiului, finanțat de National Institutes of Health (NIH), din Statele Unite, au subliniat că este nevoie de studii mai extinse pentru a confirma aceste concluzii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.