FADR atrage atenția asupra lipsei unui medicament ”de primă linie” din farmacii

Federația Asociațiilor Diabeticilor din România atrage atenția asupra lipsei unui medicament de primă linie din farmacii, necesar în tratamentul persoanelor cu diabet. Este vorba despre Metforminum, în oricare din variantele sale comerciale.

”Din păcate, lipsa acestui preparat din farmacii, a fost sesizată în majoritatea orașelor din România. Datorită contextului epidemiologic actual, considerăm faptul că persoanele cu diabet, care fac parte din categoria de risc pentru îmbolnăvire cu Covid-19, se expun și mai mult acestui risc datorită nevoii de a încerca găsirea acestui medicament în mai multe farmacii din orașul său”, se arată într-un comunicat al FADR.

Reprezentanții Federației subliniază că, deși este de înțeles că ”în acest moment România se confruntă cu o stare de urgență și o carență semnificativă în ceea ce înseamnă materialele și produsele absolut necesare în combaterea Covid-19, fiind acestea cu siguranță o prioritate, însă considerăm oportun să intervenim și să facem un apel către Dumneavoastră înspre a soluția cât mai urgent această problemă în așa fel încât persoanele cu diabet să poată beneficia de tratamentul recomandat de medic”.

FADR reamintește faptul că majoritatea persoanelor care utilizează Metforminul, dincolo de faptul că au diabet, au de cele mai multe ori și o vârstă înaintată. ”Totodată, întreruperea tratamentul va crea un dezechilbru glicemic semnificativ și toate acestea cumulate, reprezintă un factor major de risc pentru contaminarea cu acest virus pandemic”, mai atrage atenția Federația.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.