Familia unei femei de 50 de ani, aflată în moarte cerebrală, a decis ca organele să-i fie recoltate pentru transplanturi

Familia unei femei în vârstă de 50 de ani a decis ca organele acesteia să fie recoltate pentru a ajuta la salvarea mai multor vieţi, după ce pacienta, internată în stare gravă după asfixie mecanică, a fost declarată în moarte cerebrală, au anunțat reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu.

„La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Intervenţia de recoltare a organelor – ficat, rinichi, cornee şi os – a fost realizată în cursul zilei de duminică. Echipa de la Bucureşti a prelevat ţesut osos, medicii de la Iaşi au recoltat ficatul şi corneea, iar echipa de la Cluj a prelevat rinichii. După prelevare, echipele de medici au plecat de urgenţă către centrele de transplant de care aparţin”, transmite unitatea medicală.

Pacienta în vârstă de 50 de ani a fost adusă în data de 21 aprilie în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SCJU Sibiu intubată şi ventilată mecanic, după asfixie mecanică. Din UPU, conform evaluării iniţiale, pacienta a fost preluată de Serviciul Neurologie şi, în timpul investigaţiilor, starea deja precară a acesteia s-a agravat. Ea a fost preluată de urgenţă la Secţia Neurochirurgie, unde a fost operată în cursul aceleiaşi zile, din cauza unui hematom intracranian.

Prelevarea realizată duminică, 28 aprilie, la SCJU Sibiu a fost prima din acest an din județ.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.