Fauci: Omicron va afecta ”aproape pe toată lumea”, indiferent de statutul de vaccinare anti-COVID-19

Expertul în boli infecțioase din SUA, Anthony Fauci, a declarat că varianta Omicron a noului coronavirus va infecta ”aproape pe toată lumea”, indiferent de statutul de vaccinare.

Medicul face însă precizarea că persoanele care au fost vaccinate ”foarte probabil, cu unele excepții, se vor descurca destul de bine” și vor evita spitalizarea și decesul.

Declarația a fost făcută marți în cadrul unei ”conversații virtuale” cu Centrul de Studii Strategice și Internaționale, informează The Washington Post.

Tot marți, Fauci a mai spus, într-o audiere la Senat, că cei nevaccinați au un risc de deces din cauza COVID-19 de 20 de ori mai mare față de cei vaccinați și un risc de spitalizare de 17 ori mai mare. De asemenea, riscul de infectare este de 10 ori mai mare comparativ cu persoanele vaccinate anti-COVID.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a prezis marți că varianta Omicron va fi infectat mai mult de jumătate din populația din regiunea europeană în următoarele șase până la opt săptămâni, dacă tendințele actuale se vor menține.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.