Fauci: Situaţia se va deteriora din cauza unei „epidemii a nevaccinaţilor”

Consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, Anthony Fauci, a declarat, duminică, că în opinia sa SUA nu vor institui noi lockdown-uri, chiar dacă „situaţia se va deteriora” din cauza unei „epidemii a nevaccinaţilor”, relatează AFP.

La câteva zile după revenirea portului măştii în interior pentru persoanele vaccinate şi în plină perioadă de răspândire a variantei Delta, Anthony Fauci s-a dorit a fi liniştitor într-un interviu pe canalul ABC, considerând că este puţin probabil ca SUA să ajungă „în aceeaşi situaţie ca în iarna trecută”.

„Nu cred că vom vedea lockdown-uri”, a afirmat el. Totuşi, „situaţia se va deteriora”, a anunţat imunologul, evocând o „epidemie a nevaccinaţilor”.

„Soluţia este să fii vaccinat”, a mai spus Anthony Fauci, lăudând eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 care „împiedică îmbolnăvirea gravă” şi astfel „spitalizarea şi chiar moartea”.

„Totuşi, când persoane nevaccinate sunt infectate, ele propagă dinamica epidemiei, ceea ce are un impact asupra tuturor în final”, a explicat el.

„Vaccinurile sunt incredibil de eficiente, chiar împotriva variantei Delta”, a confirmat Francis Collins, director al Institutului naţional de sănătate (NHI) pe canalul CNN, potrivit Agerpres.

Noile restricţii se explică prin faptul că vaccinaţi par să în cele din urmă „să poată fi contagioşi”, dar ele servesc „în principal la protejarea celor nevaccinaţi”, pentru că aceia care sunt inoculaţi cu vaccinul au „şanse de 25 de ori mai mici de a se îmbolnăvi grav”, a reamintit el.

Francis Collins şi-a exprimat satisfacţia pentru a văzut o creştere a numărului persoanelor vaccinate. „În Louisiana, rata de vaccinare a crescut de trei ori în ultimele două săptămâni” şi a crescut cu „56%” la nivel naţional.

„Vestea bună este că oamenii înţeleg acest mesaj”, a estimat Francis Collins.

Circa 60% dintre adulţii americani sunt vaccinaţi, dar există disparităţi puternice între nordul în general mai bine imunizat şi sudul mai reticent.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.