FDA a autorizat vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer la grupa de vârstă 12-15 ani în Statele Unite

Vaccinul împotriva noului coronavirus produs de Pfizer/ BioNTech a fost autorizat luni pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în Statele Unite, a anunțat Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA).

Acesta este ”un pas important în lupta împotriva pandemiei de COVID-19″, a declarat Janet Woodcock, şeful interimar al FDA, într-un comunicat, notează AFP, potrivit Agerpres.

”Acţiunea noastră de astăzi (luni – n.r.) permite protejarea unei populaţii mai tinere împotriva COVID-19″, a adăugat Woodcock.

Până acum, vaccinul era autorizat în urgenţă pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. Pe viitor, poate fi administrat mai multor milioane de adolescenţi, în două doze care conţin aceeaşi concentraţie ca vaccinul pentru adulţi.

”Părinţii şi tutorii pot fi siguri că Agenţia a efectuat o analiză riguroasă şi detaliată a tuturor datelor disponibile”, a mai declarat Janet Woodcock, potrivit sursei citate.

Canada a devenit miercuri prima ţară care a autorizat vaccinul anti-COVID-19 pentru această grupă de vârstă. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază în prezent extinderea vaccinului Pfizer pentru adolescenţi.

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinării tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA. După anunţul autorizării de către FDA, „vom fi gata să acţionăm imediat”, a declarat el.

Astfel, aproape 20.000 de farmacii vor fi în măsură să poată vaccina adolescenţii în zilele următoare, iar doze vor fi trimise ulterior pediatrilor, potrivit liderului de la Casa Albă.

În Statele Unite,  în prezent, sunt autorizate alte două vaccinuri, cele de la Moderna şi Johnson & Johnson, ambele cu începere de la 18 ani.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.