FDA analizează autorizarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19, din toamnă

Autorităţile de reglementare din SUA analizează posibila autorizare a unei a patra doze de vaccin împotriva COVID-19, în toamnă, potrivit unui raport publicat, sâmbătă, de Wall Street Journal, relatează Reuters.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) a analizat datele pentru a autoriza o a doua doză de rapel a vaccinurilor cu ARN mesager de la Pfizer şi partenera său germană BioNTech şi vaccinurilor de la Moderna.

FDA nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Agenţia a redus luna trecută intervalul până la administrarea unei doze de rapel de vaccinuri pentru COVID-19 de la Pfizer şi BioNTech, precum şi de la Moderna, în încercarea de a oferi mai rapid o protecţie mai bună împotriva variantei Omicron.

Planificarea este încă în faze incipiente, iar autorizarea va depinde de determinările dacă al doilea rapel ar trebui autorizat pentru toţi adulţii sau anumite grupuri de vârstă şi dacă ar trebui să vizeze varianta Omicron sau să fie formulat diferit, se arată în articolul publicat de WSJ.

Acesta a adăugat că nu a fost luată o decizie definitivă şi că ar putea fi necesar ca repelurile să fie disponibile mai devreme, pentru eventualitatea că apare o nouă variantă.

Statele Unite au raportat vineri 2.323 de decese cauzate de Covid-19, ridicând numărul total la 936.523.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.