Pastila anti-COVID-19 de la Pfizer, autorizată în Statele Unite

Pastila împotriva COVID -19 a laboratorului Pfizer a fost autorizată de urgenţă, miercuri, de către Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), un pas important în lupta împotriva pandemiei care ar putea permite ca milioane de pacienţi să aibă acces la un tratament, relatează AFP.

”Această autorizaţie oferă un nou instrument pentru a combate COVID -19 într-un moment crucial al pandemiei, unde apar noi variante”, a salutat un oficial al FDA, Patrizia Cavazzoni, potrivit unui comunicat.

Acest medicament antiviral poate fi administrat în SUA pacienţilor cu vârsta de peste 12 ani, cu forme ușoare sau moderate de COVID-19, care riscă să dezvolte forme severe ale bolii. precizează FDA.

În noiembrie, Pfizer a depus solicitări de autorizare a pastilei sale anti-COVID-19, atât la autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite (FDA), cât și la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

În UE, medicamentul nu este încă autorizat, însă experții EMA au transmis recomandări statelor membre privind utilizarea acestuia înainte de autorizare.

Recomandările se bazează pe rezultatele finale ale studiilor clinice de faza a III-a, care au confirmat o rată de eficacitate de 89% pentru tratamentul pentru COVID-19 cu administrare orală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.