FDA și CDC: Nu este nevoie de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 în cazul persoanelor complet imunizate

Persoanele care sunt complet imunizate împotriva COVID-19 nu au nevoie de o a treia doză de vaccin , spun oficiali americani din domeniul sănătății și al medicamentelor. Administraţia pentru medicamente şi alimente a Statelor Unite (FDA) și  Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) au subliniat că acestea sunt protejate și de noile tulpini ale SARS-Cov-2.

Într-un comunicat comun, cele două agenții au subliniat că autoritățile sunt pregătite pentru dozele de rapel ”dacă și când știința demonstrează că sunt necesare”. Persoanele care s-au imunizat complet sunt protejate de variantele coronavirusului, inclusiv Delta, descoperită prima dată în India, au mai transmis experții, care i-au îndemnat, totodată, pe americanii care nu au fost încă vaccinați să se imunizeze.

„Oamenii care nu sunt vaccinați rămân în pericol. Practic, toate spitalizările și decesele Covid-19 sunt printre cei care nu sunt vaccinați”, se menționează în comunicatul citat.

Agențiile SUA au declarat că vor continua să studieze vaccinurile anti-COVID-19.

FDA, CDC și Institutele Naționale de Sănătate „sunt angajate într-un proces riguros bazat pe știință pentru a stabili dacă sau când ar putea fi necesar un rapel”, au transmis agențiile. „Acest proces ia în considerare datele de laborator, datele studiilor clinice și datele din analiza pe cohortă – care pot include date de la anumite companii farmaceutice, dar nu se bazează exclusiv pe aceste date. Continuăm să examinăm orice date noi pe măsură ce devin disponibile și vom păstra public informat”, se mai arată în comunicatul citat.

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.