Autorități SUA: Vaccinul Pfizer/BioNTech este testat și pe copii

Vaccinul COVID-19 al companiei farmaceutice Pfizer este studiat și pe copiii sub 16 ani, a anunțat Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA). Momentan, autoritățile americane nu știu când va fi disponibil pentru o campanie de vaccinare a copiilor.

„Studiile sunt planificate sau în desfășurare acum”, a declarat, duminică seara, medicul Stephen Hahn, comisar al FDA, la postul de televiziune CNN.

Oficialul FDA nu a oferit mai multe detalii în privința disponibilității vaccinului pentru copii. „Cât de curând posibil, evident cât mai repede. Câteodată sunt lacune în informații, iar noi trebuie să completăm acele lacune, mai ales după o autorizație primită în regim de urgență pentru a vă putea răspunde la toate întrebările pe care le adresați”, a mai transmis comisarul FDA, medicul Hahn.

În prezent, vaccinul poate fi utilizat doar la persoanele de peste 16 ani. Într-un document publicat pe site-ul FDA, sunt precizate efectele secundare care au fost raportate în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech, în urma testelor la persoanele de peste 16 ani. Acestea includ durere în zona injectării, oboseală, durere de cap, durere de mușchi, frisoane, febră, dureri articulare, umflătură în zona injectării, greață, stare de rău și ganglioni umflați.

Compania americană Pfizer a anunţat, recent, că rezultatele finale ale testelor clinice de fază a treia pentru vaccinul său împotriva COVID-19, dezvoltat împreună cu BioNTech, relevă o eficacitate de 95%.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.