Federația Asociațiilor Bolnavilor de cancer, despre produsele pe bază de canabis: Pacienții să nu cadă pradă vânzătorilor de iluzii

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România atenționează pacienții și familiile acestora să nu se lase înșelați de cei care vând sau promovează produse pe bază de extract de canabis. Într-un comunicat de presă pe tema utilizării acestor produse pentru scopuri medicinale în tratarea afecțiunilor oncologice, FABC a explicat că orice tratament trebuie să fie mai întâi aprobat de instituțiile avizate.

Astfel, FABC a atenționat pacienții cu cancer și aparținătorii acestora „să nu cadă pradă unor vânzători de iluzii, indiferent la ce substanță activă fac referire”. Comunicatul mai precizează că „orice opțiune terapeutică nouă are nevoie de avizarea societăților medicale europene, naționale și a instituțiilor de reglementare în domeniu, în speță Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale”.

FABC mai amintește că va promova întotdeauna „Evidence-Based Medicine” și recomandările terapeutice emise de medicii curanți și societățile științifice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.