Federația Sanitas organizează mâine ”Mitingul Epuizării”

Guvernul României va fi pichetat mâine, 3 noiembrie, de salariații din sistemul de sănătate și din sistemul de asistență social, protestul urmând să se desfășoare sub denumirea ”Mitingul Epuizării”.

Potrivit Federației Sanitas, protestul este un ultim gest de conștientizare a factorilor responsabili în ceea ce privește situația din sistemul sanitar. Membrii Federației sunt nemulțumiți de ”strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politic eluate fără consultarea partenerilor sociali”.

”Membri noștri, salariați în sistemul sanitar și în sistemul de asistență socială sunt epuizați pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecție, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizați cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac față luptei cu virusul ucigaș din cauza stresului la care sunt supuși, stres care le slăbește capacitatea de apărare! Pacienții noștri sunt epuizați de lipsa predictibilității în ceea ce privește posibilitățile de tratament pentru afecțiunile cronice sau urgențe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce privește strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerență în ceea ce privește conduita și pașii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2. Societatea în întregime este și ea epuizată din cauza bâlbelor nesfârșite ale factorilor de decizie în ceea ce privește gestionarea pandemiei la nivel național!”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Sanitas.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.