Federația „Solidaritatea Sanitară” îndeamnă la semnarea petiției pentru sporurile salariaților din sănătate

Federația „Solidaritatea Sanitară” îndeamnă salariații din sistemul medical să continue să semneze petiția pentru susținerea modificării legii salarizării, după ce Camera Deputaților a amânat pentru a doua săptămână consecutiv votul asupra proiectelor de acte normative ce vizează sporurile din sistemul sanitar.

Modificările vizează raportarea procentuală a tuturor sporurilor la salariul de bază actual și aplicarea Regulamentului de sporuri specific sănătății pentru întreg personalul din unitățile sanitare și medico-sociale.

Reprezentanții federației spun că toți salariații care lucrează la același loc de muncă au dreptul la raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual și la sporurile aferente acelui loc de muncă.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a susținut în repetate rânduri că personalul non-medical din sectorul public de sănătate se află într-o situație anormală, fiindu-le refuzat dreptul de a beneficia de sporurile pentru condițiile de muncă în care își desfășoară activitatea.

 

Modificări în legea salarizării

 

„Cele două proiecte de acte normative (proiectul legii 93/2019 și al legii 212/2018), pentru a căror susținere, într-o formă de repunere în drepturi a salariaților din sistemul sanitar, Federația ”Solidaritatea Sanitară” a inițiat o petiție, nu au fost votate de plenul Camerei Deputaților nici în această săptămână, fiind amânate. Reamintim că cele două acte normative se referă la aplicarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual (corecție solicitată de Federația „Solidaritatea Sanitară” pentru proiectul legii nr. 93/2018), respectiv respectarea principiului aplicării sporurilor specifice locului de muncă pentru toți salariații, indiferent de categoria profesională (proiectul legii nr 212/2018)”, spun sindicaliștii.

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicitase Camerei Deputaților să aprobe cu modificări proiectul de lege 93/2019, în sensul modificării alin. 2 al art. 34 din OUG 114/2018 limitând prevederile sale la anul 2019.

Forma propusă de sindicaliști este: „(2) Pentru anul 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.”

Aceasta este o ultimă șansă  de a modifica legea salarizării pentru ca toate categoriile de personal să aibă dreptul la sporurile prevăzute de Regulamentul de sporuri din sănătate și la raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual, mai arată reprezentanții federației.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.