Federația ”Solidaritatea Sanitară” recomandă angajaților să își verifice pontajele. De corectitudinea lor depinde acordarea sporurilor de 30%

Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România recomandă tuturor salariaților din sănătate să verifice corectitudinea întocmirii pontajelor, în funcție de acestea urmând să fie acordate sporurile de până la 30% pentru fiecare activitate desfășurată.

Totodată, Federația atrage atenția asupra obligativității afișării pontajului de către angajator, conform legii, astfel încât să se poată verifica cuantumul sporurilor de până la 30% și corectitudinea întocmirii pontajului.

”Pentru a ne asigura că fiecare salariat are posibilitatea de a verifica corectitudinea întocmirii pontajului, am introdus obligativitatea afișării acestuia. O puteți regăsi la art. 111, alin. 1 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar în sănătate. Mai mult decât atât, am introdus aceeași obligație și în privința sporului de până la 30%. Astfel, angajatorul are obligația afișării pontajului care să reflecte și timpul de lucru desfășurat în condițiile Ordinului nr. 1070/2020, în vederea stabilirii cuantumului sporurilor de până la 30%, la loc vizibil sau accesibil pentru tot personalul”, potrivit Federației ”Solidaritatea Sanitară” din România.

Potrivit Ordinului, sporul de până la 30% trebuie acordat pentru întreaga perioadă anterioară de la începutul pandemiei. Astfel, angajatorul are obligația să afișeze toate pontajele cu timpul de lucru aferent activităților desfășurate în condițiile stabilite de Ordinului nr. 1070/2020.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.