Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită ca triajul pacienților să se facă în spital, nu în corturi

Federația „Solidaritatea Sanitară” consideră că strategia de triaj și îngrijire a pacienților este greșită în privința locurilor destinate acestor activități, astfel că după cinci luni de pandemie triajul trebuie să se desfășoare în clădirile spitalelor, nu în corturi.

Potrivit sindicaliștilor, în felul acesta ar fi fost protejați de „inutile suferințe suplimentare” atât pacienții cât și salariații.

“Costumele individuale de protecție împotriva SARS-CoV-2 generează îngreunează deja, de unele singure, în mod semnificativ activitatea profesională. Obligația de a face triajul în corturi, unde temperatura depășește deseori 45 grade Celsius, sau de-a asigura tratamentul pacienților în saloane neventilate, în care se ajunge la temperaturi de peste 40 grade Celsius, este greșită, alterând extrem de mult condițiile de muncă ale salariaților” .

Reprezentanții aceleiași federații sunt de părere că toate spitalele ar fi trebuit să beneficieze de sisteme de ventilație, capabile să asigure un mediu de lucru decent salariaților care poartă echipamentele individuale de protecție.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.