Federația „Solidaritatea Sanitară” va organiza un nou miting în Piaţa Victoriei

Federația „Solidaritatea Sanitară” va organiza joi, în Piața Victoriei, un nou miting pentru “Condiții de Muncă Decente”.

De asemenea, Federația solicită premierului Ludovic Orban organizarea și coordonarea unei întâlniri, la care să participe toți miniștri responsabili de gestionarea situației din Sănătate.

Mitingul este dedicat apărării drepturilor lucrătorilor din sănătate la condiții de muncă decente și la recunoașterea meritelor, se arată într-un comunicat al Federaţiei.

Protestul este o continuare a acțiunilor în stradă începute în data de 5 noiembrie, la el participând numărul maxim de protestatari permis de lege.

Revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” vizează intervențiile urgente pentru creșterea siguranței lucrătorilor, acordarea unor drepturi legale și recunoașterea meritelor profesioniștilor din sănătate.

“Protestul va include și o serie de momente comemorative în amintirea colegilor și colegelor care au decedat în lupta împotriva pandemiei COVID-19, aceste gesturi vizând totodată obligarea guvernanților la a respecta sacrificiului profesioniștilor din sănătate, inclusiv prin acordarea drepturilor privitoare la pensia de urmaș. În același timp, gesturile de comemorare au în vederea atragerea atenției guvernanților asupra necesității urgentării măsurilor de protecție a lucrătorilor din sănătate, acestea trebuind să determine diminuarea în mod semnificativ a impactul COVID-19 asupra profesioniștilor din sănătate, atât în privința numărului de lucrători nou infectați cât, mai ales, în privința numărului celor care vor ajunge în continuare să plătească cu viața proprie tratarea și îngrijirea pacienților”, se arată în comunicatul sindicaliştilor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.