Femeie din Timiș venită din Italia, internată cu febră și tuse, bărbat din Mureș, internat cu afecțiuni respiratorii

O femeie care a venit de la Milano pe 15 februarie s-a prezentat sâmbătă la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, fiind internată întrucât avea febră, dureri în gât şi tuşea, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta. Pacientei i s-au prelevat probe pentru testare.

„Astăzi s-au mai recoltat probe unei paciente care a venit de la Milano în data de 15 februarie şi care de trei zile prezintă febră, durere în gât şi tuse. S-a prezentat singură la spital şi a fost internată. Testele pentru ea se vor prelucra astăzi sau duminică, împreună cu cele nouă probe luate de la persoanele care au călătorit în avion cu femeia de 38 de ani (care a venit de la Bergamo, diagnosticată cu coronavirus – n.r.)”, a precizat dr. Virgil Musta, citat de Agerpres.

Anterior, acesta anunțase că testele tuturor contacţilor apropiaţi femeii internate cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, efectuate sâmbătă de laboratorul spitalului, sunt negative. Potrivit acestuia, în cursul zilei de sâmbătă au mai fost prelevate probe de la un şofer de TIR cu suspiciune de coronavirus, care a intrat în ţară vineri, venind din Lombardia, care au fost negative.

Un bărbat din Târgu Mureş, autoizolat la domiciliu de trei zile, după ce a fost în Italia, a fost transportat sâmbătă la Clinica de Boli Infecţioase din oraş, pe fondul unor afecţiuni respiratorii, autorităţile medicale urmând să trimită probe la laboratorul din Cluj-Napoca pentru teste de coronavirus.

„Este un pacient autoizolat la domiciliu, care din monitorizare prezenta fenomene de tip respirator şi am decis transportul acestuia la Clinica de Boli Infecţioase pentru investigaţii şi tratament. Se recoltează analize pentru teste de tip gripal şi pentru teste de coronavirus care se vor trimite la Cluj-Napoca pentru analize. Bărbatul a fost şi în străinătate şi era autoizolat la domiciliu de trei zile. A avut contact cu regiunile din Italia. Noi trimitem în această după amiază la Cluj şi în câteva ore vom avea rezultatul”, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Iuliu Moldovan, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Bărbatul a fost luat de la domiciliu, sâmbătă, de echipe medicale cu combinezoane şi măşti de protecţie, fiind transportat pe o targă specială, închisă.

Grupul de comunicare strategică a transmis că starea de sănătate a celor trei români la care a fost confirmată îmbolnăvirea de Covid-19 este bună. În acest moment, la nivel naţional, sunt 52 de persoane în carantină şi 8.796 de persoane în izolare la domiciliu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.