Femeile singure din Norvegia au acces la inseminarea artificială, au decis parlamentarii

Femeile singure din Norvegia au, începând de marţi, acces la inseminarea artificială şi donare de ovule pentru a putea avea copii, după ce politicienii au votat o actualizare a legislaţiei.

Modificarea legii în domeniul biotehnologiei, în vigoare în ultimii 16 ani, survine unei campanii a partidelor de opoziţie din Parlament, informează agenţia DPA citată de Agerpres.

Alte modificări vizează examinările medicale cu ultrasunete în primele trei luni de sarcină şi o analiză de sânge pentru identificarea potenţialelor anomalii genetice ale fătului.

Modificările legislaţiei au făcut subiectul unor dezbateri aprige, Partidului Creştin Democrat (KrF) argumentând că părinţii ar putea opta pentru avort în cazul în care ar afla că fătul are o anomalie cromozomială într-un stadiu precoce al sarcinii.

În timpul votului, locurile din sala istorică au fost despărţite de plexiglas pentru a-i proteja pe politicieni în contextul pandemiei de coronavirus.

Guvernul minoritar, format din partidele Hoyre, KrF şi Venstre, a fost depăşit la voturi de partide de stânga şi unii membri ai unui partid populist de dreapta, notează DPA.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.