Finanțarea, exodul cadrelor medicale, managementul eficient, dar și educația și integritatea cadrelor medicale, printre provocările cu care se confruntă spitalele din România, consideră ministrul Finanțelor Publice

Finanțarea, exodul cadrelor medicale, managementul eficient, dar și educația și integritatea cadrelor medicale sunt numai câteva dintre provocările identificate de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în deschiderea Forumului Național al Spitalelor.

Oficialul a dat asigurări că Ministerul de Finanțe este dispus să facă orice “artificiu financiar” pentru ca Sănătatea să aibă finanțarea necesară. Ceea ce se vede, de altfel, și în bugetul de anul acesta, care este cu aproximativ 17,2% mai mare ca în 2018.

El a atras, însă, atenția că, “în spitalele din țară găsim foarte multe echipamente care nu sunt folosite”. Eugen Teodorovici a insistat că ar trebui făcută o verificare în acest sens.

În ceea ce privește exodul cadrelor medicale, numărul celor care au plecat a scăzut de la aproximativ 10.000 în 2016-2017, la circa 500 care au cerut anul acesta documentele necesare, a precizat ministrul de Finanțe.

În ceea ce îi privește, însă, pe medicii care au plecat, oficialul nu crede că mai pot fi aduși înapoi. “Oamenii au alt nivel de viață, beneficiază de alt tratament, alt nivel de respect, este ceea ce lipsește în România”, a adăugat el.

„Să construim împreună un sistem de sănătate pe care ni-l dorim cu toții”, a îndemnat el participanții la prima ediție a Forumului Național al Spitalelor.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.