FIV gratis pentru bucureșteni – începe a doua rundă a proiectului „O șansă pentru cuplurile infertile”

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a anunțat la 25 ianuarie demararea proiectului „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV2”. În cadrul noului proiect, alte 2.000 de cupluri infertile din București vor primi ajutor financiar pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro (FIV).

 

Fertilizare in vitro, decontată de primărie

 

Proiectul FIV2 se va derula în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020 și presupune, la fel ca programul FIV1, acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere cu o valoare totală de 13.800 lei/cuplu infertil din București.

Beneficiarii proiectului sunt cuplurile infertile de pe raza Municipiului București, respectiv „cuplurile cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală”. Diagnosticul trebuie să fie pus de către un medic specialist obstetrică-ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Cuplurile care doresc să beneficieze de sprijinul acordat prin proiectul FIV2 vor trebui să se prezinte inițial la o unitate medicală publică sau privată acreditată de Agenția Națională de Transplant, pentru a primi indicația de FIV. „Investigațiile medicale necesare eliberării indicației de FIV vor fi suportate din bugetul propriu al cuplurilor solicitante”, se precizează în regulamentul oficial al campaniei, publicat pe site-ul ASSMB.

După obținerea indicației de FIV, înscrierea solicitanților se va face online, pe site-ul ASSMB, în cadrul secțiunii dedicate – „Proiect FIV 2”.

 

Rată de succes 70% pentru proiectul FIV1

 

În cadrul primei etape a proiectului „O șansă pentru cuplurile infertile – FIV1” au fost 1.000 de cupluri înscrise. Rata de succes raportată a fost de 70%: din cele 159 de proceduri medicale decontate și finalizate până la jumătatea lunii decembrie 2018, fuseseră confirmate 112 sarcini, conform unui comunicat transmis de ASSMB.

Proiectul FIV2 va avea de două ori mai mulți beneficiari decât programul inițial – 2.000 de cupluri vor putea beneficia de proceduri FIV decontate.

4 comments

cea mai mare minciuna!
Nu cred ca sansa de succes este de 70%!!
Am facut la medlife si nu au obtinut nici macar embrioni

70 % înseamnă că aveți o probabilitate de 30% să nu. Este matematică pură. V-ați încadrat în 30%din păcate.

Buna ziua,stie cineva cand incep inscrierile online pentru programul fiv2 decontate de primaria bucuresti si unde anume sau pe ce sait

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.