Florian Bodog: „Dacă ne dorim prevenție, trebuie să avem un capitol de prevenție în Legea Sănătății”

Florian Bodog

Prezent la Aspen Healthcare Forum, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, în contextul actual al sistemului de sănătate românesc, că este foarte important ca Legea Sănătății să cuprindă și un capitol despre prevenție.

„Dacă ne dorim prevenție, trebuie să avem un capitol de prevenție în Legea Sănătății. Trebuie să avem vaccinare, trebuie să creăm o nouă filosofie a stilului de viață, începând de la copii. Dacă educăm copiii să trăiască sănătos, beneficiile vor fi majore”, a spus ministrul Sănătății.

Ideile ministrului sunt susținute și de președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român. Potrivit lui Mihai Covaliu, atunci când vine vorba despre prevenție, sportul are un rol deosebit de important în acest sens.

„Știm că cel mai bun doctor este cel care previne o boală, nu cel care tratează boală. Dar n-am identificat încă un panaceu pentru prevenție. Cred că sportul trebuie pus pe locul 1 atunci când vine vorba de prevenție”, a declarat președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român.

În acest context, el a propus implementarea unui proiect prin intermediul căruia, copiii să fie familiarizați cu sportul.La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a vorbit despre importanța existenței unui cadru legislativ, care să poată fi aplicat pe termen lung.

„Trebuie să continuăm să progresăm în domenii cheie, iar sănătatea este unul dintre aceste domenii. Ne dorim să clădim împreună un cadru legislativ pentru o perioadă mai lungă de timp. Putem construi cu toții în jurul aceluiași pilon și să ne îndreptăm spre performanță”, a afirmat Ionuț Mișa.

El a adăugat că a solicitat deja Ministerului Sănătății și CNAS, stabilirea unor priorități pentru 2018, astfel încât să se poată realiza o bugetare corespunzătoare.