Florin Buicu la Forumul de Sănătate Publică: Nimic nu este prea mult pentru a le asigura cetățenilor siguranța și sănătatea

Conf. Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților a vorbit la Forumul de Sănătate Publică despre ”tema zilei”, adică epidemia de coronavirus, subliniind că nimic nu este prea mult pentru a le asigura cetățenilor siguranță.

”Nu pot să nu vorbesc despre tema zilei, epidemia de coronavirus. Spuneam într-o postare anterioară dacă nu cumva isteria bate epidemia. Discutam despre informații, suprainformații, uneori corecte uneori fake-newsuri care ne inundă. Aceste informații au creat deja o stare de, cu ghilimelele de rigoare, isterie. Sper ca autoritățile să reacționeze în cunoștință de cauză.

În calitate de parlamentari vom susține adoptarea în regim de urgență a oricărui act normativ necesar pentru prevenire și pentru combaterea epidemiei. Toți decidenții politici, transpartinic, trebuie să țină seama de acest lucru. Fac un apel la solidaritate, la responsabilitate și la o opțiune comună și eficientă în vederea combaterii acestei epidemii.

Nimic nu e prea mult pentru a le asigura cetățenilor siguranță. Oamenii și siguranța lor trebuie să fie prioritari.

În asemenea cazuri de criză ne aducem aminte ca România are epidemiologi, că România are specialiști în sănătate publică. Și din păcate ne aducem aminte de acești specialiști doar în momente de criză. Avem nevoie să creem premisele necesare astfel încât să nu ne mai prindă nepregătiți astfel de situații.

Vreau să vă invit să găsim soluțiile comune astfel încât sănătatea publică, așa cum este prevăzută și de Constituție, să fie o prioritate.”

Forumul de Sănătate Publică, eveniment în premieră, își propune crearea unei platforme de discuții intersectoriale, între factorii de decizie (legislatori, executivi) din zonele de sănătate, economică, financiară, educație, socială – profesioniștii din domeniul sanitar, educație, social – autorități locale – societate civilă – mass-media, în vederea identificării de potențiale soluții pentru îmbunătățirea și consolidarea capacității de intervenție la nivelul celor trei direcții majore de sănătate publică în România: protejarea sănătății, prevenirea bolilor, promovarea sănătății.

Evenimentul este organizat de către Sănătatea Press Group în parteneriat instituțional cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, sub egida Comisiei pentru Sănătate și Familie – Camera Deputaților și a Comisiei pentru Sănătate Publică – Senatul României.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.