Florin Cîțu, despre amenajarea centrelor de vaccinare: “Aștept de la Ministerul Sănătății criterii clare referitoare la cheltuielile standard”

Premierul Florin Cîțu a precizat, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că, în ceea ce privește cheltuielile necesare pentru amenajarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19,  așteaptă informații de la Ministerul Sănătății cu privire la criteriile standard.

“Aștept de la Ministerul Sănătății aceste criterii clare, de ce este nevoie atunci când pregătim un centru de vaccinare, care sunt cheltuielile standard. Vom merge ca și până acum pe costuri standard și pe cheltuieli standard, nimic în plus”, a precizat Florin Cîțu.

“În acest moment, știți prea bine, dacă nu ai buget aprobat se merge pe unul din anul precedent. Deci, resurse sunt. Nu asta e problema. Trebuie să punem la punct mecanismul prin care se face plata. Nu aș spune dacă vor fi acoperite aceste cheltuilei și cu dotarea centrelor de vaccinare. Vreau să am o dicuție cu Ministerul Sănătății. Ei știu foarte bine despre ce ai nevoie când amenajezi un centru de vaccinare. Această discuție despre centrul de vaccinare mi se pare că ia o altă anvergură. Vaccinarea se face peste tot în lume foarte simplu, nu trebuie să fie ceva foarte sofisticat”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.