Florin Cîţu, despre introducerea unui certificat de vaccinare: Creează o discriminare în societate

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seară, că introducerea unui certificat de vaccinare pentru cei cărora li s-au administrat deja dozele de ser împotriva COVID-19 ar crea o discriminare în societate,  subliniind că persoanele care s-au imunizat au deja o adeverinţă în acest sens.

“Cei care se vaccinează au deja certificat de vaccinare. Este  o adeverinţă care spune că te-ai vaccinat”, a declarat Florin Cîţu, la un post de televiziune.

Premierul a adăugat că un astfel de certificat ar crea o discriminare, având în vedere că vaccinarea anti-COVID-19 nu a fost accesibilă până acum pentru toate categoriile de persoane.

“Creează o discriminare în societate. Până nu am dat şansa tuturor românilor să se vaccineze, nu are niciun sens să introducem astfel de documente şi asta este discuţia şi la nivel european. Deci ar fi, din punctul nostru de vedere, să introducem astăzi un document, până când nu am dat şansa tuturor românilor să se vaccineze, ar crea discriminări. Sunt oameni care ar putea spune că eu am vrut să mă vaccinez, dar nu am putut pentru că nu au fost vaccinări şi atunci nu înţeleg de ce altcineva care se vaccinează şi a fost într-o altă etapă ar trebui să aibă acest certificat de vaccinare. Până nu luăm toate persoanele să se vaccineze, nu are sens să discutăm despre aşa ceva. Mi se pare o discuţie care nu are sens în momentul ăsta”, a precizat Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.