Florin Cîțu: Din 15 martie începem a treia etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19

Etapa a treia a campaniei de vaccinare anti-COVID-19  va începe luni, 15 martie, în România, a declarat, joi seară, premierul Florin Cîțu. Totodată, premierul a subliniat că în luna aprilie, în țara noastră vor ajunge trei milioane de doze anti-COVID-19 de la Pfizer.

„Începem mai repede vaccinarea populației generale, din 15 martie. Este cert, de luni încolo începem etapa a treia. Iniţial aveam până la finalul lui martie doar 2,4 milioane de doze de vaccin pe care ştiam că le primim. Acum ar trebui să fie 2,6 milioane doar în luna martie şi iniţial începeam cu etapa treia. Vom începe cu etapa a treia, cu toată lumea, de luni, tocmai pentru a ne asigura că ajungem mai repede la normal”, a explicat premierul, la un post de televiziune.

„În aprilie vom avea trei milioane de doze de vaccin, doar de la Pfizer, deci lucrurile vor accelera”, a mai declarat Florin Cîțu.

În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca,  premierul a explicat că în România nu au ajuns doze din lotul a cărui administrare a fost suspendată în mai multe țări.

„Din informaţiile pe care le avem în acest moment, lotul respectiv, din care au apărut acele probleme, nu a fost distribuit în România. Repet, vom vedea ce decizie vom lua, dar campania de vaccinare merge mai departe. Am anunţat astăzi că primim suplimentar în martie 170.000 de doze de la Pfizer. După cum ştiţi, în ianuarie am fost de acord să suplimentăm dozele de Pfizer cu 8 milioane, care vor începe din aprilie, deci nu există nicio problemă pentru România să continue în acelaşi ritm campania de vaccinare. Ştiţi foarte bine că este o campanie de succes şi o facem pentru că, cu cât vaccinăm mai mulţi oameni, cu atât ne permitem să ţinem economia deschisă, să revenim la normal mai repede”, a declarat Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.