Florin Cîțu: Ministerul Sănătății trebuie să găsească soluții pentru creșterea paturilor ATI la 1.600, așa cum am solicitat

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că se dorește o creștere a numărului de paturi ATI la 1.600, cel puțin, iar Ministerul Sănătății trebuie să găsească soluții în acest sens mai ales că are toate resursele să facă acest lucru.

”Numărul de paturi scăzuse de la începutul anului și până acum, deși am spus foarte clar că nu vreau să văd acest lucru. Dar se pare că unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi în ATI, din informații pe care le-am avut e vorba cam de 100 de paturi. De aceea am cerut urgent să se crească numărul de paturi la 1.600. (…) Avem nevoie să creștem numărul de paturi ATI la 1.600, cel puțin, în perioada următoare, ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme. Resursele nu lipsesc. Ministerul Sănătății are resursele necesare pentru a crește numărul de paturi. (…) Încă nu am avut o discuție cu Ministerul Sănătății pe această temă, dar am cerut să se meargă în fiecare spital și să se vadă situația reală a paturilor ATI și să se asigure că numărul lor nu mai scad, ci trebuie să crească”, a declarat premierul Cîțu marți la Craiova.

Premierul a mai spus că România traversează valul trei al pandemiei de COVID-19 și să măsurile trebuie respectate în continuare.

”Este foarte important să respectăm toate regulile, să păstrăm masca, distanțarea. În fiecare zi avem câteun oraș nou care trece peste acest prag de 3 la 1.000. Am relaxat puțin condițiile în prima parte a anului și atunci am spus clar că dacă vrem să rămână așa trebuie să păstrăm aceste condiții. Din păcate nu toată lumea a înțeles acest lucru și astăzi vedem că evoluția merge în direcția în care trebuie să introducem noi restricții. Eu nu sunt adeptul introducerii unor restricții dure, dar depinde doar de noi”, a mai subliniat Cîțu.

Obiectivul în ceea ce privește imunizarea populației se menține la 10,4 milioane de români vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie, adică 70% din populația activă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.