Florin Cîțu: Nu este o opțiune carantina totală

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, după participarea la ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2020, că înainte de a vorbi de scenariile cu privire la carantinarea sau nu a Capitalei să se aștepte deciziile oficiale.

”Le transmit bucureștenilor să nu asculte scenarii, să ignore scenariile și să aștepte decizia. (…) Această cifră reprezintă una dintre informațiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm de carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare data sunt alte informații pe care le luăm în calcul, trebuie să vorbim și cu alți specialiști și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile și apoi vom lua o decizie. În acest moment nu discutăm de carantină. (…) La 6 la mie începem să ne uităm la toate informațiile pe care le avem. Nu este o opțiune carantina totală. Am spus că nu luăm acest lucru în calcul. În acest moment avem informații de la Ministerul Sănătății, unde va fi astăzi o ședință la ora 13.00. După ce discutăm și cu Ministerul Sănătății ne uităm și la celelalte informații cu implicații pentru toți cetățenii Bucureștiului”, a declarat premierul Cîțu.

În ceea ce privește școlile, premierul a precizat că în acest moment școlile nu se închid.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă rata de incidență depășește 7 la mia de locuitori, oficialul a declarat: ”Ne uităm la informațiile pe care le avem. Am luat măsuri, măsuri care dacă ar fi fost respectate nu am fi ajuns astăzi aici. Le recomand tuturor cetățenilor să respecte măsurile pe care le avem, regulile în vigoare, și nu mergem mai departe cu această pandemie. Am putea să oprim singuri această pandemie dacă respectăm regulile e care le avem în vigoare. Aceleași reguli le-am avut și în decembrie și rata a scăzut.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.