Florin Cîțu: Restaurantele pot să rămână deschise pe baza certificatului verde. Este o propunere ce trebuie aprobată de CNSU

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că o eventuală obligativitate a certificatului verde în anumite situații, cum ar fi de exemplu accesul în restaurante, este o propunere pentru a putea ține economia deschisă chiar și la incidență de peste 3 la mie.

Propunerea trebuie însă aprobată de CNSU.

”Nu vreau să mai închidem activitățile economice peste 3 la mie și atunci ca să rămână deschise aceste activități trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri ca aceste activități să rămână deschise, dar pe baza unui certificat verde. Restaurantele pot să rămână deschise pe baza certificatului verde. Este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Vorbim și de personalul din aceste activități, în restaurant personalul, de exemplu, trebuie să poarte mască tot timpul. Deci sunt câteva condiții. Dar pornind de la ideea de bază, nu vrem să mai închidem activitatea economică la peste 3 la mie. Acum avem si vaccin, avem și un mod de a verifica dacă cineva a fost vaccinat, dacă a fost testat sau dacă a trecut prin boală, deci avem acest certificat verde. Este un mod de a menține economia deschisă, dar și de a păstra anumite reguli”, a declarat premierul.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.