Florin Mihălțan: România a pierdut cinci locuri în Tobacco Control Scale

Prof. dr. Florin Mihălțan, Societatea Română de Pneumologie la Forumul de Sănătate Publică: ”Toată lumea vorbește despre tabagism, tabagismul e un factor de risc și pentru piciorul diabetic și pentru boli cardiovasculare, ce să mai vorbim de bolile respiratorii. Am tot fost prin comisii de oncologie. Nu se vorbește de loc despre tabagism. Acum două zile România a pierdut cinci locuri în Tobacco Control Scale pentru că din 2016 pe legea antifumat nu s-a întâmplat nimic. Pentru că industria tutunului încearcă să promoveze produse între ghilimele sănătoase. Pentru că există o campanie pentru tineri care este vizibilă și în România pe zona țigări electronice și tutun încălzit și pe de altă parte, ceea ce mi se pare mai dureros, este această lipsă de coerență și continuitate, fără coloratură politică, care ar trebui să definească coloana care se cheamă sănătate și prevenție și unde poate ar trebui să privim mai mult nu atât spre educație, cât spre factorii de risc major cum să-i stăpânim și cum să ne utilizăm mai bine fondurile pentru corectarea lor.”

Forumul de Sănătate Publică, eveniment în premieră, își propune crearea unei platforme de discuții intersectoriale, între factorii de decizie (legislatori, executivi) din zonele de sănătate, economică, financiară, educație, socială – profesioniștii din domeniul sanitar, educație, social – autorități locale – societate civilă – mass-media, în vederea identificării de potențiale soluții pentru îmbunătățirea și consolidarea capacității de intervenție la nivelul celor trei direcții majore de sănătate publică în România: protejarea sănătății, prevenirea bolilor, promovarea sănătății.

Evenimentul este organizat de către Sănătatea Press Group în parteneriat instituțional cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, sub egida Comisiei pentru Sănătate și Familie – Camera Deputaților și a Comisiei pentru Sănătate Publică – Senatul României.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.