Florin Roșu, primul medic din Iași care va fi vaccinat anti-COVID-19: Vaccinarea cuprinde trei părți

În spitale se fac deja pregătiri și simulări, în așteptarea începerii campaniei de vaccinare, care va avea startul pe 27 decembrie, simultan în toate țările din UE.

Medicul Florin Roșu, șeful secției ATI la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a declarat, la un post de televiziune, că vaccinarea este gândită foarte bine.

„Vaccinul va ajunge mâine dimineață, iar la ora 9:00 voi fi primul cadru medical din Iași vaccinat cu noul vaccin. Vaccinarea este gândită foarte bine, ea cuprinde trei părți: în prima cameră se va face un examen clinic al viitorului vaccinat, un coleg de-al meu îmi va face un examen clinic serios și important. În a doua cameră se va realiza vaccinarea propriu-zisă, iar în a treia cameră voi fi ținut sub observație între 15 până la 30 de minute”, a precizat medicul.

Acesta a mai adăugat că până acum sunt înscrise pe lista pentru vaccinare 260 de cadre mediale, dintr-un total de 280.

90 la sută din cadrele medicale de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara se vor vaccina

„Marea majoritate au acceptat să se vaccineze. Foarte puțini au dorit să nu se vaccineze în această tură. 90 la sută se vaccinează și 10 la sută nu. Sun 450 de doze pe care le primim, sunt 433 sau 434 de persoane care se vor vaccina. Este un moment istoric, pentru că am primit arma cu care putem învinge acest virus, pentru că noi suntem în război cu virusul, și este cea mai eficientă armă de a câștiga războiul și de a limita numărul de infecții. De aceea e foarte important ca românii să înțeleagă că e șansa noastră de a câștiga războiul și nu avem voie să o ratăm”, a delarat, la un post de televiziune, dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.