FNPMF: Rolul medicului de familie nu este să răspundă pacienților la telefonul personal la orice oră

Rolul medicului de familie nu este să răspundă pacienților la telefonul personal la orice oră, chiar dacă unii medici de familie au ales să facă și acest lucru, cu costurile binecunoscute asupra sănătății lor, după cum susțin reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Potrivit acestora, rolul medicului de familie este să îngrijească din punct de vedere medical pacienții.

„Cu privire la telefonul medicului de familie, amintim că medicul de familie are activitate într-un cabinet privat cu un anumit program de lucru și cu un număr de telefon pentru programări și contact, disponibil în timpul programului de lucru”, potrivit FNPMF.

Precizările au fost făcute în cadrul unui drept la replică dat unui post de televiziune, prin intermediul căruia, reprezentanții FNPMF susțin că programarea prin medicul de familie pentru vaccinarea anti-COVID este doar una dintre cele șapte modalități de programare puse la dispoziție de CNCAV, respectiv
prin call center, individual, prin platforma online, prin aparținători- prin platforma online, prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor,prin intermediul medicului de familie, prin intermediul medicului curant (medic de orice specialitate, din sistemul public sau privat, cu aviz anual de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor din România), prin angajator, pentru personalul „esențial”.

„Medicul de familie accesează aceeași platformă de programări și are aceleași posibilități de programare pe care le are orice cetățean. Nu există locuri dedicate de programare aflate la dispoziția medicilor de familie. Din acest motiv unii medici de familie au recomandat pacienților să folosească celelalte șase modalități de programare, care pot fi mai rapide, iar unii medici de familie au refuzat efectuarea programărilor. Cu privire la telefonul medicului de familie, amintim că medicul de familie are activitate într-un cabinet privat cu un anumit program de lucru și cu un număr de telefon pentru programări și contact, disponibil în timpul programului dd lucru. Rolul medicului de familie nu este să răspundă pacienților la telefonul personal la orice oră, chiar dacă unii medici de familie au ales să facă și acest lucru, cu costurile binecunoscute asupra sănătății medicilor. Rolul medicului de familie este să îngrijească din punct de vedere medical pacienții. Pentru activitățile administrative de tip programare la vaccin în centrele de vaccinare anti-covid recomandăm utilizarea celorlalte șase modalități de programare”, se arată în dreptul la replică al FNPMF.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.