Focar de COVID-19 în China, cel mai grav din ultimele luni

China se confruntă în acest moment cu cel mai grav focar de COVID-19 izbucnit în ultimele luni, în orașul Nanjing.

Focarul s-a răspândit deja în alte cinci provincii și în Beijing, iar presa chineză l-a catalogat ca fiind „cel mai contagios” de după Wuhan, informează BBC. Aproximativ 200 de persoane au fost infectate, iar toți cei 9,3 milioane de locuitori din Nanjing vor fi testați.

De când virusul a fost detectat pentru prima dată pe aeroportul din Nanjing, pe 20 iulie, aproape 200 de persoane au fost infectate. Potrivit publicației Global Times, care a citat o sursă anonimă, reprezentanții aeroportul din Nanjing au suspendat toate zborurile până pe 11 august. Toți cei care intră în provincia Sichuan trebuie să stea 14 zile în carantină în locații speciale și alte 7 acasă.

Autoritățile au început, de asemenea, testarea la nivelul întregului oraș, adică a celor 9,3 milioane de locuitori. Focarul actual, considerat cel mai mare izbucnit în China în ultimele luni, este legat de varianta mult mai contagioasă, Delta. Testele au arătat că virusul s-a răspândit acum în cel puțin 13 orașe, inclusiv Chengdu și capitala Beijing.

Cu toate acestea, experții citați de Global Times au spus că focarul este încă într-un stadiu incipient și ar putea fi controlat.

Oficialii locali din Nanjing au declarat că șapte oameni dintre cei infectați se află în stare critică. Noua creștere a cazurilor a adus și noi speculații cu privire la vaccinurile chinezești și la eficiența lor împotriva variantei Delta. Nu este clar dacă cei infectați au fost vaccinați, mai scrie BBC.

China a reușit până acum să țină în mare măsură virusul sub control prin închiderea frontierelor și prin măsuri luate cu scopul de a elimina rapid focarele locale.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.