Fonduri de la Ministerul Sănătății pentru investiții în sănătate la Timișoara

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, s-a aflat la 16 ianuarie la Timișoara. Cu acest prilej, ea s-a întâlnit cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, ai Casei Județene de Asigurări, cu managerii de spitale din județ și cu reprezentanți ai Serviciului Județean de Ambulanță.

„A fost o discuție sinceră și constructivă, în care fiecare manager de spital a punctat problemele cu care se confruntă și am căutat împreună soluții pentru a le rezolva”, a declarat Sorina Pintea, citată într-un comunicat de presă.

 

Spitalul regional din Timișoara, construit printr-un parteneriat public-privat

 

O contribuție esențială pentru creșterea calității serviciilor medicale din județul Timiș o va avea construcția spitalului regional din Timișoara, care se va realiza printr-un parteneriat public-privat, conform declarației ministrului.

„Se vor realiza opt astfel de unităţi medicale în țară: trei din fonduri europene, iar cinci – prin parteneriate public-private. La Timişoara, spitalul regional va fi realizat printr-un astfel de parteneriat. Cred că este soluţia cea mai bună. Oricum, aceste opt spitale se vor construi, primii paşi s-au făcut deja. Asta nu înseamnă că, dacă facem spital regional, nu mai trebuie să dotăm şi să întărim ce avem acum.”

 

Centrul de mari arși ar putea fi funcțional în luna mai

 

Vizita Sorinei Pintea a continuat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara. În urma discuțiilor cu managerul spitalului și cu șeful secței de chirurgie plastică, ministrul sănătății a declarat că livrarea echipamentelor pentru dotarea centrului de mari arși din acest spital va continua în lunile următoare.

Prin urmare, acest centru ar putea fi funcțional începând din luna mai.

 

15 milioane de lei pentru noua aripă a Spitalului de Copii din Timișoara

 

Sorina Pintea a vizitat și noul corp al Spitalului de Copii din Timişoara, care va fi realizat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale. Sorina Pintea a anunțat că Ministerul Sănătății va contribui cu suma de 15 milioane de lei pentru acest proiect și a solicitat ca municipalitatea să acopere diferența de șapte milioane de lei, suma necesara pentru ca noul spital să fie finalizat în acest an.

De asemenea, ministrul sănătătii a extins protocolul de colaborare dintre Ministerul Sănătății și Clinicile „San Donato” din Italia și la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Prin intermediul acestui parteneriat, la Timișoara vor putea fi realizate intervenții pe cord la copii, prin tehnici chirurgicale moderne.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.