Fonduri europene de 20 de milioane de euro pentru prevenirea bolilor cardiovasculare în România

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a lansat apelul „Totul pentru inima ta – Program de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular”.

Apelul este finanțat din POCU 2014-2020, axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, obiectivul specific 4.9 – Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii.

Apelul, cu un buget de 20 milioane euro, va finanța programul național de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular de care vor beneficia 160.000 persoane.

Vor putea depune proiecte Ministerul Sănătății și entități din subordinea acestuia cu atribuții în domeniul prevenirii, supravegherii și controlului bolilor.

Proiectele pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS până în data de 25 octombrie 2019, ora 16.00.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat că una dintre prioritățile este cheltuirea banilor europeni în sănătate și digitalizare.

”Investim 350 milioane Euro în campanii naționale de screening medical, depistare precoce și tratament inițial pentru cancer mamar, TBC, boli hepatice, cancer de col uterin sau colorectal”, a spus ea într-un interviu acordat luna aceasta.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.