Forma misterioasă de pneumonie din China, provocată de un nou tip de coronavirus

Forma misterioasă de pneumonie care s-a răspândit în orașul Wuhan, din centrul Chinei, ar putea fi provocată de un nou tip de coronavirus, este concluzia oamenilor de știință care l-au analizat.

Acelaşi coronavirus a fost identificat la 15 pacienţi, scrie Agerpres. Coronavirusurile pot infecta animale şi oameni, provocând o varietate de boli, de la răceala obişnuită la afecţiuni severe, precum Sindromul respirator acut sever (SARS ) şi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Până acum, 59 de persoane au fost diagnosticate cu noua formă de pneumonie, dintre care șapte erau în stare critică, iar opt persoane s-au vindecat și au fost externate.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai mulţi pacienţi au lucrat sau au vizitat aceeaşi piaţă de fructe de mare din Wuhan înainte să se îmbolnăvească. Cei care contractaseră virusul prezentau febră, dificultăţi respiratorii şi leziuni pulmonare.

Boala a stârnit îngrijorare în rândul autorităţilor în Taiwan, Hong Kong, Coreea de Sud, Thailanda şi Filipine, unde oficialii au declarat că vor institui zone de carantină şi vor scana pasagerii din China pentru a depista simptomele bolii. De altfel și Hong Kong a raportat 16 cazuri suspecte de pneumonie misterioasă, notează DPA care citează postul RTHK, deşi niciunul dintre pacienţi nu ar fi vizitat oraşul Wuhan.

Ambasada SUA în China a emis o alertă sanitară în care recomandă celor care călătoresc în Wuhan să evite animalele, pieţele de animale, carnea crudă şi contactul cu persoanele bolnave.

Pneumonia virală a apărut în orașul Wuhan la sfârşitul lunii trecute, provocând îngrijorări privind un posibil focar de SARS.

La nivel mondial, SARS a provocat decesul a peste 800 de persoane după ce a izbucnit în sudul Chinei în 2002.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.