Forumul Științific Național al Tinerilor Hematologi s-a încheiat

Forumul Științific Național al Tinerilor Hematologi, proiect al Societății Române de Hematologie, eveniment științific desfăşurat online, s-a încheiat sâmbătă, după ce peste 700 de medici înscrişi au urmărit lucrările acestei prime ediţii.

Prof. Dr. Daniel Coriu, vicepreședinte al Societăţii Române de Hematologie, președinte al Colegiul Medicilor din România, a declarat în cadrul ceremoniei de închidere a Forumului, că trebuie ca divizia tinerilor hematologi să-şi definească personalitatea în cadrul Societăţii Române de Hematologie.

„Pentru noi, membrii maturi ai Societăţii Române de Hematologie,voi, tinerii, sunteţi foarte importanţi. Voi sunteţi motorul schimbării. În acest sens, vreau să amintesc câteva direcţii: aş vorbi despre îmbunătăţirea programului de pregătire în rezidenţiat, despre uniformizarea la nivel naţional al acestui program, despre adoptarea examenului european în hematologie (…). De asemenea, trebuie să promovăm învăţământul post-universitar în transfuziologie”, a declarat prof. Dr. Daniel Coriu.

La rândul său, prof. Dr. Anca Lupu, președinte al Societăţii Române de Hematologie, a declarat că Forumul este nu doar o punte între tineri şi seniori, care se străduiesc să fie alături de ei şi să îi susţină, ci şi o punte a implicărilor în prezentări.

„Consider că Forumul a fost realmente o reuşită, din mai multe puncte de vedere. Sunt convinsă că o să aibă urmări reuşite şi mai răsunătoare decât aceasta, primă. O reuşită a fost şi faptul că alături de seniori au intervenit şi tineri hematologi, cu prezentări, tineri hematologi din diferite centre universitare din ţara noastră, care au susţinut prezentări teoretice, dar mai ales au prezentat cazuri clinice”, a declarat prof. Dr. Anca Lupu.

Forumul Științific Național al Tinerilor Hematologi este un proiect nou al Societății Române de Hematologie care își propune să contribuie la dezvoltarea profesională a tinerilor medici din specialitatea de hematologie, aflați la început de carieră.

De asemenea, Forumul Științific Național al Tinerilor Hematologi îşi propune să contribuie şi la informarea acestora în privința noutăților din domeniu, la stabilirea unei colaborări multidisciplinare între tinerii specialiști hematologi și profesioniștii din domenii conexe, dar și la asigurarea unui cadru care să le permită să interacționeze între ei, precum și cu experți ai domeniului, totul pentru un management eficient al persoanelor pe care le îngrijesc, potrivit organizatorilor.

Lucrările Forumului Științific Național al Tinerilor Hematologi s-au desfăşurat online, timp de două zile, iar ceremonia de închidere a evenimentului a fost construită în jurul conceptului „Punte între generații în hematologia românească”.

Producătorul online al Forumului, care asigură managementul logistic & tehnic al evenimentului, este Sănătatea Press Group.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.