Fostul manager al Spitalului Colentina: Rudele pacienților COVID care vin la vizită se pot infecta sau pot fi deja infectați punând în pericol personalul medical

Remus Mihalcea, fostul manager al Spitalului Colentina, deputat PSD, a făcut mai multe precizări legate de Ordinul prin care aparținătorii își pot vizita rudele infectate cu SARS-CoV-2, internate în secțiile de ATI, care a ajuns la medicii din spitale.

Fostul managerul a atenționat că în Ordin este specificat că pot fi vizitați pacienți cu ”simptome severe”, nu cei în stare critică.

” În ordin este specificat astfel: pacienți cu ‘simptome severe’. Adică nu vorbim de pacienții în stare critică adică, internați în secțiile de ATI. Pacienții cu forme severe sunt in terapiile medii adică în Secțiile de Pneumologie”, a precizat Remus Mihalcea.

De asemenea, managerul a subliniat că ” în ordin este specificat că aparținătorii pot intra în secțiile de ATI cu acordul medicului curant: dar cine îl apără pe medicul curant dacă medicul decide să nu îi dea acordul aparținătorului la momentul respectiv pentru că i se pare periculos: din cauza emoțiilor pacienții pot avea lipotimii și asta le pune viața în pericol, dacă aparținătorul leșină și are nevoie urgent de o perfuzie sau de oxigen în momentul respectiv? O dată dată masca jos crește riscul de contaminare, cine răspunde? Spitalul, medicul? Sau apărținătorii de exemplu se pot infecta dacă nu au grijă când se dezbracă de combinezon sau pot fi deja infectați când vin în spital și pun în pericol personalul medical”.

Totodată, fostul manager al Spitalului Colentina se întreabă „dacă medicul refuză vizita aparținătorului pentru că lui nu i se pare încă în siguranță ca pacientul să aibă parte de șocuri din exterior și pacientul moare peste noapte, iar familia vine și dă în judecată medicul. Cine îl apără? Este acoperit de vreo lege?”.

Fostul manager al Spitalului Colentina a reamintit situația în care un bolnav de COVID-19, internat la Spitalul din Piatra Neamț, s-a sinucis la scurt timp după ce a fost vizitat de fiul său.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.