Fostă învățătoare – în vârstă de 103 ani – aniversată, operată și externată în stare bună la Spitalul Universitar de Urgență București

Cadrele medicale de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) au multe povești interesante din anii dedicați gărzilor iar recent și-au îmbogățit „colecția” cu alte momente frumoase și pline de emoție.
Pentru că este o bucurie firească însă nu o amintire extraordinară să vezi un pacient în forță când pleacă acasă vindecat dar, cu siguranță, nimeni nu ar putea uita ușor un pacient cu o vârstă mai mare ca un centenar care își serbează ziua în salon iar după operație este externat în bună dispoziție; aceasta este și recenta poveste despre doamna Adriana Nicolaescu din Craiova, care a împlinit vârsta de 103 ani chiar înainte de a fi operată.
Potrivit reprezentanților unității spitalicești, pacienta a fost adusă cu ambulanța la camera de gardă pe data de 29 noiembrie cu o gangrenă de antepicior drept, având mai multe patologii asociate: arteriopatie obliterantă, diabet zaharat tip II, fibrilație și cu tratament anticoagulant. A fost pregătită patru zile în vederea intervenției chirurgicale:
„Am fost nevoiți să facem amputație în treimea medie a coapsei. A fost o intervenție dificilă ținând cont de vârsta pacientei. Echipa de anestezie a dat dovadă de profesionalism maxim, deoarece pregătirea pentru intervenția chirurgicală din punct de vedere anestezic pentru o pacientă de 103 ani pune alt gen de probleme față de un pacient tânăr, spre exemplu. I s-a făcut rahianestezie, fiindcă anestezia generală presupunea alte riscuri la 103 ani. Intervenția chirurgicală a decurs fără probleme”, a relatat dr. Alexandru Ilco, medic primar chirurg, coordonatorul echipei chirurgicale.
Medicul anestezist a fost dr. Adina Comănelea.
„În prezent pacienta este internată, unde asistentele și infirmierele îi acordă îngrijirea specială de care are nevoie. Doamna Adriana Nicolescu a fost învățătoare și are o familie frumoasă care o așteaptă acasă cu nerăbădare. Îi dorim multă sănătate!” – transmit cadrele medicale ale SUUB.
Foto: SUUB

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.