Fostul manager al Spitalului Filantropia va prelua conducerea interimară a Spitalului de Pediatrie Ploieşti

Fostul manager al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, Dan Ştefan Sîmpălean, va prelua, începând cu data de 29 ianuarie, conducerea interimară a Spitalului de Pediatrie Ploieşti, a anunţat Primăria Ploieşti.

Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, Sîmpălean este noul consilier pe probleme de sănătate al primarului Andrei Volosevici, edilul dispunând numirea acestuia în funcţia de manager interimar al Spitalului de Pediatrie, până la scoaterea la concurs a acestui post.

„Alegerea noului manager al Spitalului de Pediatrie Ploieşti are la bază competenţa şi experienţa în domeniul managerial, doctorul Sîmpălean Dan Ştefan având specializare în domeniul managementului serviciilor de sănătate. Doctorul Sîmpălean este şi consilierul meu pe probleme de sănătate. Îmi doresc la nivelul Spitalului de Pediatrie Ploieşti realizarea unor proiecte viabile şi eficiente, care să asigure dezvoltarea acestui domeniu de interes la nivel local. Este nevoie ca, împreună cu toţi angajaţii Spitalului de Pediatrie Ploieşti, să se realizeze permanent îmbunătăţirea serviciilor medicale şi de îngrijire a pacienţilor, implicit a serviciilor de urgenţă, modernizarea echipamentelor de specialitate, la nivelul acestui spital, precum şi menţinerea unei comunicări profesioniste cu pacienţii şi familiile acestora”, a declarat Voloseici.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, în decembrie 2020, că a decis încetarea atribuţiilor de manager al Spitalului Filantropia pentru Dan Ştefan Sîmpălean, în baza unor nereguli semnalate de Curtea de Conturi şi Corpul de Control al primarului.

„Azi am decis încetarea atribuţiilor de manager al Spitalului Filantropia Bucureşti ale domnului Sîmpălean Dan Ştefan. Am făcut acest lucru după ce am primit rapoartele şi analizele Curţii de Conturi şi Corpului de Control al primarului, în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.