Franța: Cel puțin 220 de certificate COVID false vândute de un medic de lângă Paris pentru 1.000 de euro bucata

Poliția din Franța a reținut un medic care profesa lângă Paris, acesta fiind suspectat că ar fi vândut cel puţin 220 de certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata.

Presupuşii complici ai medicului, o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 49 de ani, precum şi aproximativ 20 de cumpărători au fost, de asemenea, arestaţi preventiv, a precizat o sursă din cadrul poliţiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Medicul, în vârstă de 56 de ani, deţine un cabinet în localitatea Joinville-Le-Pont, la sud-est de Paris. În timpul percheziţiilor la cabinetul său, anchetatorii au confiscat, printre altele, certificate şi teste PCR false.

Anchetatorii au confiscat, de asemenea, ”aproape 15 conturi bancare în valoare de câteva mii de euro”.

Aceste cazuri de falsificare legate de pandemia de COVID-19 implică adesea ”persoane angajate în centre de vaccinare (…) care folosesc codul medicului pentru a emite certificate false”, însă rareori ”un medic care vrea să facă profit”, a declarat sursa din cadrul poliţiei.

În luna iulie, anchetatorii au fost avertizaţi de existenţa unui cont Snapchat care oferea teste PCR şi certificate verzi false. Investigaţiile ”au demonstrat că pacienţii nu s-au prezentat niciodată la cabinet”, potrivit sursei citate.

Cei aproximativ 20 de clienţi aflaţi în custodia poliţiei, toţi peste 18 ani, nu se opun în mod deosebit vaccinării, însă ”perioada de vară” le-ar fi motivat achiziţiile frauduloase: ”Unele ţări au cerut o schemă completă de vaccinare şi ei au plătit preţuri exorbitante pentru a pleca în vacanţe”, a mai spus sursa din cadrul poliţiei.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.