Franța: Febra și durerea, eventualele reacţii post-vaccinare pentru cei şase copii vaccinați cu doză mai mare de vaccin anti-COVID

Șase copii din vestul Franței au primit o doză mai mare de vaccin anti-COVID-19 Pfizer raportat la vârsta lor.

Dozele au fost administrate sâmbătă din greșeală, informează AFP care citează surse oficiale, scrie Agerpres.

Sâmbătă, centrul departamental de vaccinare de mare capacitate din Mans, deschis pe 15 decembrie 2021, a deschis o linie de vaccinare pediatrică, pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani care riscă să contracteze forme grave de COVID-19 şi cei care locuiesc în preajma unei persoane imunodeprimate, se arată într-un comunicat al Prefecturii departamentului Sarthe şi autorităţilor sanitare ale regiunii Pays de la Loire.

Aceeași sursă explică că, în mod normal, doza administrată pentru acest grup de vârstă corespunde unei cantităţi de 10 micrograme de Pfizer pediatric şi este majorată la 30 de micrograme de Pfizer Comirnaty începând cu vârsta de 12 ani.

”În timpul primelor vaccinuri administrate, şase copii au primit din greşeală o doză de de 20 micrograme de Pfizer Comirnaty. Constatând această anomalie, în afară de măsurile luate pentru dozele de vaccin următoare, medicul referent al centrului de vaccinare a contactat imediat familiile vizate, pentru a le informa şi a pune în aplicare împreună cu ele măsurile de monitorizare necesare (…)”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit Agenţiei Regionale a Sănătăţii (ARS), eventualele reacţii post-vaccinare pentru aceşti şase copii pot fi în principal febra şi durerile.

Prefectura şi ARS au mai precizat că ”niciuna dintre familii nu a chemat până acum medicul, care a fost informat despre câteva simptome care s-au manifestat (niciunul pentru cinci copii, oboseală şi dureri pentru al şaselea)”.

Premierul francez Jean Castex a vizitat sâmbătă ”vaccinodromul”, unde a discutat cu mai multe persoane care au venit acolo să se vaccineze, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.