Franța impune ”permisul de sănătate” pentru accesul în spațiile culturale

Franța impune folosirea unui ”permis de sănătate” pentru accesul în muzee, cinematografe sau alte spații culturale, în contextul în care statul francez se confruntă cu cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, cauzat de varianta Delta a noului coronavirus.

Astfel, începând de miercuri, francezii vor trebui să facă dovada vaccinării, a unui test negativ sau a vindecării de COVID-19 pentru a putea intra în majoritatea muzeelor și cinematografelor, scrie BBC.

Extinderea acestei măsuri și pentru luna august la intrarea în cafenele restaurante și spații comerciale urmează să fie dezbătută de parlamentarii francezi.

Numărul de cazuri a crescut accelerat în ultimele zile. Dacă săptămâna trecuta se înregistrau în medie 7.000 de cazuri pe zi, săptămâna aceasta numărul a crescut cu 150%.

”Nu am mai văzut așa ceva până acum”, a spus ministrul sănătății francez, Olivier Veran, în fața Adunării Naționale, camera inferioară a parlamentului francez, citat de BBC.

Ministrul a mai spus că varianta Delta nu se poate compara cu nicio altă variantă anterioară în ce privește capacitatea crescută de transmitere.

Anterior, președintele Emmanuel Macron anunțase că există planuri pentru crearea acestui ”permis sanitar”, dar și pentru vaccinarea obligatorie a celor care lucrează în domeniul sanitar, până în septembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.