Franța: Mallurile din Paris și din anumite regiuni trebuie să ceară clienţilor permisul de sănătate pentru COVID-19

Noi măsuri restrictive intră în vigoare în Franța, pe fondul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Mallurile din Paris şi din anumite regiuni din Franţa trebuie să ceară clienţilor să prezinte permisul de sănătate pentru COVID-19, scrie Reuters.

Cerinţa de a arăta dovada vaccinării sau a unui test negativ se aplică tuturor mallurilor cu o suprafaţă mai mare de 20.000 de metri pătraţi. Măsura intră în vigoare în zone cu rata de incidenţă a COVID-19 mai mare de 200 de cazuri la 100.000 de cetăţeni pe săptămână.

Măsura va afecta în principal centrele de vânzare cu amănuntul din sudul ţării – care are o rată de incidenţă mai mare – dar, în urma unei decizii a prefecturii regionale din weekend, măsura se va aplica şi mallurilor şi magazinelor universale din Paris.

Noile infecţii zilnice au crescut de la o medie pe şapte zile mai mică de 2.000 la sfârşitul lunii iunie la aproape 24.000.

Luni, majoritatea cumpărătorilor au arătat de bunăvoie permisul de sănătate, văzându-l ca pe o problemă minoră care va permite reluarea vieţii normale.

În timp ce au existat puţine informaţii privind cazuri de clienţii care încercau să eludeze regula, unii proprietari de restaurante s-au plâns de timpul pierdut în timp ce clienţii au încercat să-şi găsească permisul de sănătate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.