Franța nu va mai sancționa persoanele cu certificat COVID-19 fals dacă acestea se vaccinează

Persoanele prinse cu un certificat COVID-19 fals în Franţa nu vor fi sancţionate dacă decid în cele din urmă să se vaccineze, conform unei noi măsuri publicate de autorităţile sanitare franceze, relatează DPA, potrivit Agerpres.

A fost creată totodată o procedură prin care centrele de vaccinare să poată şterge certificatele false din baza de date naţională şi nu va mai fi necesar ca poliţia să fie informată în legătură cu documentele falsificate.

Guvernul francez estimase recent că aproximativ 200.000 de certificate false de vaccinare circulau în întreaga ţară. Mai multe persoane au fost prinse de poliţie piratând date personale pentru a crea mii de documente false.

Termenul limită pentru imunizarea cu doza booster a fost scurtat în Franţa începând de marţi. În prezent este necesară o a treia doză de vaccin anti-COVID nu mai târziu de patru luni după cea de-a doua doză pentru prelungirea valabilităţii certificatului COVID.

Fără acest document, accesul la viaţa publică în Franţa este restrâns considerabil. Populaţia trebuie să fie vaccinată sau trecută prin boală pentru a putea participa la evenimente sportive şi culturale sau pentru a merge la cinematografe, cafenele şi restaurante. Certificatul este de asemenea necesar pentru a călători cu avionul sau pentru călătorii pe distanţe mari cu trenul.

Conform ultimelor date publicate de autorităţi, 78,9% din populaţia Franţei este vaccinată cu schema de bază şi 55,2% a primit o doză de rapel.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.