Franța reduce termenul pentru primirea dozei booster la cel mult patru luni, pentru a putea beneficia de paşaport sanitar valid

Termenul pentru primirea dozei booster de vaccin împotriva COVID-19 va fi redus în Franţa, începând din 15 februarie, la cel mult patru luni, în loc de şapte, pentru a putea beneficia în continuare de un paşaport sanitar valid, a anunţat duminică ministrul sănătăţii, Olivier Véran, transmite AFP.

Regula aflată acum în vigoare este că, din 15 ianuarie, paşaportul sanitar devine inactiv după şapte luni în absenţa dozei booster.

”Începând din 15 februarie, (doza booster) va trebui efectuată la patru luni, nu la şapte, după a doua doză pentru a avea o schemă de vaccinare completă”, a declarat Véran pentru săptămânalul Le Journal de Dimanche, potrivit Agerpres.

Ministrul a reamintit că ”trecerea prin infecţie va echivala cu o injecţie. Aceasta înseamnă că o persoană care are cele două doze, nu a făcut booster-ul, dar a fost infectată recent cu coronavirus, răspunde condiţiilor impuse”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.