Franța: Vânzarea online a produselor pe bază de paracetamol, interzisă până la sfârşitul lunii ianuarie

Guvernul francez a interzis, miercuri, vânzarea online a produselor pe bază de paracetamol până la sfârşitul lunii ianuarie, pe fondul dificultăţilor continue de aprovizionare cu acest analgezic utilizat frecvent, informează AFP.

„Vânzarea pe internet a specialităţilor compuse exclusiv din paracetamol este suspendată până la 31 ianuarie 2023”, a decretat guvernul într-un ordin publicat în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Această decizie ia act de faptul că „tensiunile în cazul medicamentelor pe bază de paracetamol continuă de mai bine de şase luni”, în special pentru variantele destinate copiilor.

„Diferitele măsuri luate de autorităţile sanitare, oricât de eficiente ar fi fost, nu au reuşit până în prezent să pună capăt” acestui fenomen, recunoaşte ordinul.

De câteva luni, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) le cere farmaciştilor francezi să raţionalizeze vânzarea de paracetamol.

În decembrie, ministerul francez al Sănătăţii avertizase deja că, în pofida acestor măsuri, situaţia rămâne „complexă” şi nu va fi rezolvată decât peste câteva săptămâni.

Guvernul francez vorbeşte în ordinul său de „agravarea situaţiei sanitare din China, unde cazurile COVID-19 explodează după ridicarea bruscă a unor restricţii sanitare drastice”.

Guvernul chinez a interzis exportul de paracetamol, chiar dacă ţara produce o mare parte din ingredientul activ folosit de laboratoarele din întreaga lume.

Aceste dificultăţi de aprovizionare se înscriu, de asemenea, într-un context mai larg de penurie a mai multor medicamente, în Franţa sau în alte ţări, începând cu antibiotice precum amoxicilina.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.