Franța: Varianta Delta reprezintă 20% din totalul noilor infectări cu coronavirus

Varianta Delta a noului coronavirus reprezintă, în acest moment, aproximativ 20% din totalul noilor infectări înregistrate în Franţa, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, pentru postul radiofonic France Info, informează Reuters.

Răspândirea acestei variante virale cunoaşte o evoluţie în creştere, întrucât prevalenţa ei pe teritoriul francez fusese estimată în urmă cu o săptămână la circa 9%-10% din totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

„Varianta Delta reprezintă acum aproximativ 20% din noile cazuri (…) şi continuă să crească în procentaj, dar nu şi în cifre absolute, întrucât numărul total al cazurilor noi este în scădere”, a precizat Olivier Veran.

Doar 509 de cazuri noi au fost înregistrate luni în Franţa, iar incidenţa medie a infectărilor zilnice raportată la şapte zile a scăzut la valoarea de 1,819, înregistrând cel mai scăzut nivel al său din ultimele 10 luni, în comparaţie cu vârful de 42,225 din data de 14 aprilie.

„Varianta Delta devine treptat dominantă, aşa cum se întâmplă în toate ţările din lume, întrucât este mai contagioasă”, a mai adăugat ministrul Olivier Veran.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.