„Frica se tratează. La fel și dependența”: Ateliere ARAS privind riscurile consumului de droguri dedicate tinerilor și părinților

„Frica se tratează. La fel și dependența”: Asociația Română Anti-SIDA lansează o invitație la un atelier dedicat tinerilor (11-25 ani) și părinților acestora în scopul prevenirii consumului de droguri și a consecințelor asociate acestor adicții. Evenimentul se va desfășura în două sesiuni, în zilele de 2 și 16 martie.
Atelierele oferă atât informații despre droguri și dependență cât și idei practice de a gestiona riscul adolescentului de a începe consumul sau de a deveni dependent de astfel de substanțe.
De asemenea, voluntarii ARAS vor discuta despre ce trebuie făcut în situația în care adolescentul consumă deja substanțe psihoactive, pentru a reduce impactul consumului și pentru a-l motiva să se înscrie într-un program de tratament.
Atelierul invită de asemenea participanții la autocunoaștere, dat fiind că setul de convingeri, modalitatea de a relaționa, nevoile psihologice ale fiecăruia dintre cei implicați (în familie, la școală) contribuie la riscurile legate de dependența de droguri.
Pentru informații suplimentare cu privire la participarea la atelier, puteți să contactați reprezentanții organizației prin e-mail – monica.dan@arasnet.ro, bogdan.zaharescu@arasnet.ro – sau prin apel telefonic gratuit la 0800800033 – Helpline ARAS.
Vă puteți înscrie la atelierele amintite  AICI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.