FSSR, critici la adresa Ministrului Sănătății: „Fie nu cunoaște problemele actualele ale angajaților fie dorește să le ocolească”

Poziția ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privitoare la abordarea problemelor pe care le reclamă angajații din sistemul medical au fost criticate de liderii sindicali din Federația Solidaritatea Sanitară(FSSR):
Ne uităm cu tristețe la declarațiile publice date de ministrul Sănătății pe un post TV și trebuie să constatăm că fie nu cunoaște problemele actualele ale angajaților fie dorește să le ocolească.
Câteva exemple de inadvertențe:
(1) Contractul colectiv de muncă: negocierile nu sunt încheiate, în dispută fiind în continuare și alte probleme, suplimentar față de cele privitoare la CO suplimentare. Sunt indicate toate în documentele noastre oficiale.
(2) Principalele probleme sunt cele legate de drepturile salariale. Ele vizează atât reașezarea pe grilele de salarizare și actualizarea salariilor de bază cât și seria întreagă de drepturi restante cum ar fi:
a. Raportarea sporurilor pentru condițiile de muncă la salariile de bază pentru personalul auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri), TESA și muncitori sanitari.
b. Raportarea sporurilor de tură și pentru lucrul în zilele libere legale la salariile de bază în plată pentru toate categoriile de personal.
c. Plata gărzilor medicilor cu tariful orar al normei de bază.
O încercare de distragere a atenției cu elemente secundare de la ceea ce este cu adevărat important” – menționează sindicaliștii pe pagina de socializare a Federației.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.