G7: Miniștrii Sănătății anunță încheierea negocierilor privitoare la normele globale aplicabile în timpul pandemiilor

Miniștrii ai Sănătății din G7 și-au manifestat sprijinul pentru încheierea negocierilor referitoare la pandemia COVID-19 și amendamentele la Regulamentul sanitar internațional (RSI) în cadrul celei de-a 77-a Adunări Mondiale a Sănătății, care se va desfășura în luna mai; oficialii au subliniat importanța lecțiilor învățate în context pentru a remedia lacunele actuale pe parcursul întregului ciclu, de la prevenire, pregătire și răspuns la urgențele sanitare:

„Negocierile pentru noile norme privind pandemiile reprezintă o ocazie unică pentru toate țările de a se reuni și de a adopta noi norme internaționale pentru a preveni, a se pregăti și a răspunde mai bine la viitoarele pandemii. Salut sprijinul ferm al G7 la nivel ministerial în domeniul sănătății pentru acest proces. Fiind un efort comun al fiecărei națiuni, aceasta este cea mai bună modalitate de a rupe ciclul de panică și neglijare, de a consolida arhitectura globală a sănătății și de a spori echitatea.

UE va continua să întreprindă acțiuni concrete și imediate pentru a umple golurile lăsate la vedere de pandemia COVID-19 și pentru a restabili încrederea. Solidaritatea și parteneriatul ne vor ajuta să atingem obiectivele convenite la nivel mondial în cadrul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, astfel cum se prevede în Strategia UE în domeniul sănătății globale”, a transmis comisarul pentru Sănătate și Siguranță Alimentară din Comisia Europeană, Stella Kyriakides, citată de Calea Europeană.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.